Zelenski kritizirao FIFA-u: Blokirali su me, ali svijet je ipak čuo naš poziv

Screenshot: Twitter

UKRAJINSKI predsjednik Volodimir Zelenski je kritizirao FIFA-u jer je navodno odbila prikazati njegovu videoporuku prije finalne utakmice Svjetskog prvenstva. U svom noćnom obraćanju Zelenski je poručio da je FIFA "zaustavila" njegovo obraćanje prije finalne utakmice u Kataru, ali je dodao da je "svijet ipak čuo njihov poziv".

Iz ukrajinskog ministarstva vanjskih poslova su jučer podijelili videoporuku i dodali "nemojte se bojati da će svijet čuti riječi mira". U unaprijed snimljenoj poruci, predsjednik Zelenski je čestitao svijetu na "proslavi ljudske pobjede" i zamolio saveznike da podrže njegovu zemlju, prenosi Sky News

"FIFA nema razumijevanja"

"Ukrajina teži miru više od bilo čega drugog... U ratu nema pobjednika. Rat mora propasti i mir mora postati pobjednik. To je moguće, molim vas podržite Ukrajinu u našim naporima za mir", dodao je Zelenski.

Mihail Podoljak, jedan od savjetnika predsjednika Zelenskog, kritizirao je potez i rekao da FIFA "pokazuje nedostatak razumijevanja katastrofe u koju je Rusija uvukla svijet započinjanjem rata u Ukrajini".

 

Pročitajte više