Zelenskij: Branimo se potpuno sami, najmoćnije države svijeta gledaju izdaleka

Screenshot: Facebook/Volodimir Zelenskij

UKRAJINSKI predsjednik Volodimir Zelenskij rano jutros se još jednom obratio Zapadu i zamolio za pomoć. 

"Jutros branimo našu državu sami. Baš kao i jučer, najmoćnije države svijeta gledaju izdaleka", rekao je Zelenskij u obraćanju naciji rano jutros.

 

"Jesu li Rusiju razuvjerile jučerašnje sankcije? Čujemo na našem nebu i na zemlju da to nije dovoljno", rekao je. 

Zelenskij je rekao da je Rusija nastavila s raketnim napadima, u 4 sata ujutro, ali i da su ruske trupe zaustavljene u napredovanju u većini pravaca.

U televizijskom govoru Zelenskij je izjavio da su ruski udari bili usmjereni i na vojne i na civilne ciljeve. U 4 sata ujutro sirene su se oglasile u Kijevu i u gradu Lavovu.

"Što prije počne razgovor, gubici Rusije će biti manji" 

"Rusija će prije ili kasnije morati razgovarati s nama o tome kako prekinuti neprijateljstva i zaustaviti ovu invaziju", rekao je. "Što prije počne razgovor, to će gubici Rusije biti manji", kaže i dodaje da će Ukrajinci do tada braniti svoju zemlju.

BBC je prenio vijest ukrajinskih internetskih novina Ukrajinska Pravda koje su izvijestile da su ukrajinske vojne snage uništile most u blizini Ivankiva na periferiji Kijeva, kako bi spriječile ruske tenkove da napreduju dalje u grad.

Američko veleposlanstvo u Kijevu istovremeno je pozvalo sve američke građane u Ukrajini da hitno napuste tu državu i to bilo kojom vrstom prijevoza.

Pročitajte više