Želi biti premijer, pričao 10 minuta s neonacistom i dilerom. Odbija reći o čemu

Foto: Goran Stanzl/Pixsell, Index

Predsjednik HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković odgovarao je danas na pitanja Indexove novinarke o svom susretu i razgovoru s Velimirom Bujancem. Podsjetimo, Index je u subotu objavio da su se Plenković i Bujanec susreli u zagrebačkom frizerskom salonu Neno, gdje se obojica šišaju. 

Pouzdani izvor potvrdio nam je da je dvojac u salonu razgovarao desetak minuta, nakon čega je Plenković otišao. Izvor nam je rekao da je Bujanec nakon Plenkovićevog odlaska sjeo na stolicu za šišanje. Nakon što je Bujanec otišao, salon se zatvorio.

Plenkovićev glasnogovornik Marko Milić istog dana kazao nam je da se radilo o slučajnom susretu. "Slučajan susret, nema veze s pregovorima, obojica se šišaju tamo godinama, što je općepoznato", naveo je Milić.

Na ponovljeni upit kako su to Plenković i Bujanec slučajno razgovarali 10-ak minuta i što su točno bile teme razgovora koji nije bio tek usputni, nismo dobili odgovor. "Pričali su vrlo kratko, pozdravili se. Nije bio razgovor od 10 minuta", istaknuo je Milić.  

Plenković nije bio oduševljen pitanjima Indexove novinarke

Indexova novinarka upitala je danas Plenkovića o čemu je razgovarao s Bujancem. "O frizuri", odgovorio je Plenković nimalo oduševljen pitanjem. 

"10-ak minuta?" upitala je Indexova novinarka. 

"Ja svaki put kad se idem šišati u salon Neno, idem provjeriti tko se još šiša", sarkastično je rekao Plenković. Poručio je kako se ne rade sigurnosne provjere o tome tko se sve šiša u isto vrijeme u salonu. Iziritirano je kazao i da ne zna "tko je pisao taj članak".

Na ponovljene upite o tome koliko je trajao razgovor "o frizuri", nije više htio ništa komentirati. 

 

Inače, Bujanec je blizak Domovinskom pokretu te u svojoj emisiji ugošćuje i promovira članove spomenute stranke. Upravo Domovinski pokret trenutno pregovara s HDZ-om o sastavljanju parlamentarne većine. 

Tko je Velimir Bujanec?

Podsjetimo, Bujanec je osuđen na 10 mjeseci zatvora uvjetno s rokom kušnje od tri godine jer je kokainom plaćao usluge kurvi, nakon čega se nagodio s tužiteljstvom priznavši da je "drogom morao kupovati ljubav". Poznata je i njegova fotografija na kojoj pozira u nacističkoj uniformi, sa svastikom oko ruke.

2014. Bujica je u svojoj emisiji ugostio četničkog vojvodu i ratnog zločinca Vojislava Šešelja. Bujanec je emisiju počeo prilogom u kojem je iznesena teza kako tadašnji premijer Ivica Dačić nije u pravu kada za Šešelja kaže da je "marginalan političar".

U ugodnom razgovoru Bujanec je Šešelja pustio da se brani od haških optužbi. Bujanec nije reagirao ni kada je Šešelj izjavio da nije kriv za slučajeve silovanih žena u Vukovaru.

Bujanec je lani snimljen kako pjeva o klanju Srba i slavi ustaše. "Oj, ustaše, braćo mila, duboka je voda Drina", pjeva neonacist Bujanec s dvojicom muškaraca na snimci. Ubrzo se voditelj desničarske TV emisije, koji u tim trenucima otežano govori, obraća u kameru i govori: "Ako misle neki da nećemo pjevat jer će ono kurvino kopile Babić (nerazgovijetno op.a.)... Sad za njega."

Potom neonacist Bujanec započinje pjesmu koja veliča klanja u logorima zločinačke i kvislinške NDH. "Jasenovac i Gradiška Stara, Jasenovac i Gradiška Stara...", pjeva u intimnom zagrljaju s dvojicom drugova. Pa daje upute jednom od njih da kaže "Veljinih mesara" umjesto "Maksovih mesara" u dijelu o klaonici Srba u Čapljini. "To je kuća Veljinih mesara, to je kuća Veljinih mesara", čuje se još na snimci.

Nedavno je Bujancu propala i tvrtka. Trgovački sud u Zagrebu je u studenom prošle godine zaključio stečaj Bujica Medije. Bujančeva tvrtka imala je više od 150.000 kuna duga. Dugovala je Ministarstvu financija, odnosno Poreznoj upravi gotovo 102.000 kuna, tvrtki Emporion usluge nešto više od 48.000 kuna, a Financijska agencija (Fina) potraživala je 1000 kuna.

Pročitajte više