Želita spremila još jednog iza rešetaka: Bivšem dečku Vedranu Biuku četiri godine zatvora

NAKON što je na temelju njenog iskaza osuđena Cvikova skupina, Želita Tomić u zatvor je otpravila i svog bivšeg dečka Vedrana Biuka. Zato što je Želiti i njenoj sestri Ivani Belić četiri mjeseca prodavao i davao heroin dobio je četiri godine zatvora!

Ljubav je slijepa: dao joj pola kile heroina za 1.800 kuna

Nije Želita imala milosti. Sve je detaljno ispripovijedala sutkinji Ivoni Rupić. Od srpnja do listopada 2006. godine Biuk je Želiti isporučio gotovo pola kilograma heroina. Nije se baš obogatio. Za toliko droge platila mu je samo 1.800 kuna. Ostatak je dobila gratis jer su stupili u ljubavni odnos.

Želita je isprva dolazila po heroin u Split, a nakon što je započela romansa, Biuk joj je drogu na Korčulu slao autobusom ili trajektom. On njoj u kuvertu heroin, a ona njemu - ljubavno pismo. I trajalo je to dobra četiri mjeseca, dok Želita nije dala intervju u kojem je zapravo predstavila buduću Uskokovu optužnicu protiv Jakše Cvitanovića.

Interesantno, osim droge, Biuk je Želiti poslao i fotografije raznog osobnog naoružanja, pištolja i strojnica... Što joj je to trebalo? Želita se osjećala ugroženom pa je htjela nabaviti nešto za samoobranu. Biuk je preporučio par stvari...

Umirovljeni pukovnik HV-a?

Vedran Biuk nedavno je osuđen na dvije godina zatvora zbog prodaje heroina iz 1999. godine, a sin Igor početkom godine osuđen je na tri i po godine zatvora zbog dilanja u skupini Nenada Zebića Zebe. Sudu se predstavio kao umirovljeni pukovnik HV-a, no taj podatak nisu uspjeli provjeriti. 

Bivšeg dečka imala je Želita i u Cvikovoj skupini. Ni Milan Trifković nije izbjegao oštrici hrvatskog pravosuđa. Kao jedan od najbližih suradnika Jakše Cvitanovića osuđen je na tri i pol godine zatvora.

Pročitajte više