Želite živjeti i raditi u Kanadi? Ovo je vaša prilika



MEMORANDUM o suglasnosti hrvatske i kanadske vlade o mobilnosti mladih, koji je potpisan prije godinu dana, danas je stupio na snagu. Memorandum koji je potpisan kad je kanadski premijer Stephen Harper bio u posjeti Hrvatskoj omogućuje mladim ljudima u dobi od 18 do 30 godina da na rok od najviše godinu dana rade u Kanadi.

U ovom programu mogu sudjelovati građani Kanade i Hrvatske koji su nakn srednje škole završili studij ili drugi oblik obrazovanja, hrvatski i kanadski državljani koji planiraju putovati na teritoriju zemlje domaćina i to financirati usputnim poslovima, ali i studenti koji žele upotpuniti dio svojih nastavnih programa u državi domaćinu.

Osobe koje ispunjavaju uvjete za korištenje pogodnosti iz Memoranduma njima se mogu koristiti samo dvaput, a između dva putovanja mora postojati pauza u određenom vremenskom roku. Na teritoriju zemlje domaćina mogu se zadržati najviše 12 mjeseci.

Kanada trenutno ima potpisan 31 bilateralni sporazum o mobilnosti mladih u sklopu programa International Experience Canada (IEC). Tijekom 2010. godine gotovo 75.000 ljudi iz Kanade i cijelog svijeta sudjelovalo je u ovom programu.

Pročitajte više