Želitina sestra svjedočila pod subutexom i teturala zbog "novih cipela"

SUTKINJA Ivona Rupić nije danas dočekala Želitu Tomić, krunsku svjedokinju u Uskokovom postupku protiv Jakše Cvitanovića Cvika. Želita je trebala do splitskog suda kako bi svjedočila protiv bivšeg dečka Vedrana Biuka, kojeg je optužila da joj je davao heroin.

Pod tabletama da zadrži dijete?!

Nije došla Želita, ali jest njena sestra Ivana Belić. Primijetila je sutkinja Rupić da se teškom mukom održava na nogama pa ju je pitala što joj je. "To je zbog novih cipela" kazala joj je Belićka, priznavši da je došla do suda pod djelovanjem subutexa, kojeg je uzela sinoć.

Tabletira se nakon izlaska iz komune 2005. godine, jer su joj tako preporučili da zadrži dijete, objasnila je sutkinji.

Belićka je inače doživjela amneziju, pa sad tvrdi da Biuk njenoj sestri nikada nije davao drogu. Drugačije je govorila u istrazi. Biuka u sudnici uopće nije ni prepoznala.

Želiti je poziv za današnju raspravu uručen prije mjesec dana kad se zadnji put pojavila na svjedočenju protiv Cvika. Nedolazak nije ispričala pa će Rupićka policiji naložiti njeno dovođenje na sljedeću raspravu početkom iduće godine. Koliko je njoj poznato, Želita više nije u programu zaštite svjedoka. 

Pročitajte više