Željka Markić nazvala Pupovca teroristom. Sad njemu i SDSS-u mora platiti 2654 eura

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

ŽELJKA MARKIĆ, predsjednica udruge U ime obitelji, dužna je, po nepravomoćnoj presudi zagrebačkog Općinskog građanskog suda, isplatiti ukupno 2654 eura naknade štete Miloradu Pupovcu i Samostalnoj demokratskoj srpskoj stranci, kojoj je on na čelu, piše Slobodna Dalmacija.

Ako presuda postane pravomoćna, Markić će morati isplatiti odštetu i još 1155.73 eura troškova jer je 19. listopada 2020. godine gostovala u emisiji Bujica i tada je na pitanje voditelja Velimira Bujanca: "Mislite li da je gnijezdo domaćeg terorizma u SDSS-u?" odgovorila: "Dakle, de facto gospodin Plenković je u koaliciji s ljudima koji odgovaraju opisu onoga što je on nazvao domaćim terorizmom."

Pupovac: Proglasila nas je državnim neprijateljima

Kako su Pupovac i njegova stranka naveli u tužbi, Markić je, prikazujući ih kao teroriste, apsolutno difamirala, osramotila i moralno diskreditirala kako čelnika i samu stranku tako i druge članove SDSS-a. Praktički ih je, navodi se, okvalificirala kao "kriminalnu organizaciju", "državnog neprijatelja’’ i nekoga tko predstavlja opasnost za sigurnost RH.

"Svoju izjavu je dala u emisiji Bujica, svjesna da većinu gledatelja predmetne emisije čine pretežno pripadnici desnih radikalnih političkih opcija i ideologija, koji neskriveno izražavaju netrpeljivost prema I tužitelju (Pupovcu) te II tužiteljici (SDSS-u) i njenim članovima", navodi se, uz ostalo, u prihvaćenoj tužbi.

U njoj je bilo navedeno i da će odštetu, ako je dobiju, uplatiti u karitativne svrhe.

Pročitajte više