Željka Markić komentirala zabranu rada nedjeljom

Foto: Igor Kralj/Pixsell, Screenshot: Facebook

ŽELJKA Markić, čelna osoba udruge U ime obitelji, na svojoj je Facebook stranici komentirala jučerašnju odluku Nacionalnog stožera civilne zaštite da se većini trgovina zabrani rad nedjeljom.

Podsjetimo, jučer je to na konferenciji u 14 sati objavio šef MUP-a i prvi čovjek Stožera Davor Božinović.

"Nedjeljom i blagdanima neće biti dopušten rad osim kioscima, pekarnicama, trgovinama kruhom i pekarskim proizvodima i trgovinama na benzinskim postajama", kazao je jučer Božinović.

Željka Markić, čija se udruga već godinama zalaže za smanjenje rada nedjeljom, pozdravila je ovu odluku i nahvalila Stožer.

"Kakva divna vijest za više od 180.000 zaposlenih u hrvatskim trgovinama! Nakon 4 godine zalaganja U ime obitelji i mnogih drugih - trgovci, najvećim dijelom žene, oni koji ionako rade 6 dana u tjednu - sad će konačno imati nedjelju i blagdane za zajedničko vrijeme sa svojim obiteljima. U svakom zlu ili u svakoj krizi - ima nešto dobro. A bude li pameti i poštenja - tako će i ostati.

Čestitke Stožeru! Čekamo još dvije stvari:

1. da narede uvođenje elektronskog i dopisnog glasovanja - u interesu zaštite zdravlja i demokracije
2. da zabrane aktualnom predsjedniku govoriti (neko vrijeme)
- u interesu psihičkog zdravlja nacije.

Za ovaj mjesec - to bi bilo sasvim dovoljno", napisala je Markić.

 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više