Žena dva puta pokušala zapaliti kuću muškarca kod Vojnića

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Žena (76) uhićena je kod Vojnića u Karlovačkoj županiji pod sumnjom da je izazvala požar obiteljske kuće 73-godišnjeg muškarca, rekli su iz policije.

Kako navode iz PU karlovačke, policijski službenici Policijske postaje Karlovac s ispostavom Vojnić su navečer 5. veljače, postupajući po dojavi da je na području Krnjaka došlo do požara obiteljske kuće u vlasništvu 73-godišnjaka, na mjestu događaja zatekli 67-godišnju dojaviteljicu.

Dva puta pokušala zapaliti kuću, u prvom navratu u njoj se nalazio muškarac

Kriminalističkim istraživanjem uzroka i okolnosti nastanka požara policijski službenici su zbog osnove sumnje da se ista dovodi u vezu s navedenim događajem uhitili iste večeri 67-godišnju dojaviteljicu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem ženu se sumnjiči da je 5. veljače uvečer otvorenim plamenom izazvala požar u prizemlju kuće te izazvala opasnost za imovinu većeg opsega. 

Također je utvrđeno da je osumnjičena 26. srpnja 2023. godine u popodnevnim satima izazvala požar otvorenim plamenom na gornjem katu istog objekta i to za vrijeme dok se 73-godišnjak nalazio u njemu, čime je izazvala opasnost za život i imovinu 73-godišnjeg muškarca.

Osumnjičena je 6. veljače predana pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava podnesena je nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje dva kaznena djela Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, objavili su iz policije.

Pročitajte više