Žena se izgubila u australskoj divljini, pet dana preživjela na boci vina

Žena (48) koja se izgubila u australskoj divljini preživjela je pet dana u grmlju jedući slatkiše i pijući vino. Lillian Ip krenula je u nedjelju na kratki izlet, a na kraju je završila u gustom grmlju savezne države Victorije. Nakon što je pogrešno skrenula, naišla je na slijepu ulicu, a vozilo joj je zapelo u blatu.

Nakon što je pet noći provela nasukana u blatu, u petak su je pronašle hitne službe koje su letjele iznad nje u sklopu potrage. Lillian, koja tvrdi da inače ne pije, u autu je imala bocu vina koju je planirala pokloniti.

"Prvo što mi je palo na pamet bilo je 'voda i cigareta'", rekla je za 9News Australia. "Hvala bogu da mi je policajka koja me našla dala cigaretu. Mislila sam da ću tamo umrijeti. Cijelo tijelo mi se ugasilo u petak", rekla je i dodala da se "spremala odustati".

Ostala uz auto

Kako je izgubila nadu da će biti pronađena živa, napisala je pismo svojoj obitelji u kojem je rekla da ih voli. Lillian je pronađena oko 60 kilometara od najbližeg grada, a kako zbog zdravstvenih problema nije mogla daleko hodati, ostala je kraj svog automobila, rekla je policija Victorije. Kod sebe je uz bocu vina imala samo nekoliko grickalica i slatkiša te nije imala vode.

"Jedina tekućina koju je Lillian, koja ne pije, imala sa sobom bila je boca vina koju je kupila kao dar svojoj majci, pa ju je to izvuklo", rekao je narednik policijske postaje Wodonga Martin Torpey. "Slušala je zdrav razum da ostane sa svojim automobilom i ne odluta u grmlje, što je pomoglo policiji da je pronađe."

Na kraju ju je policija odvezla u bolnicu, gdje se liječila od dehidracije, no nije dugo ostala i u međuvremenu se vratila kući u Melbourne.

Pročitajte više