Ženu operirali u Koprivnici. Njemački doktori 4 godine kasnije u njoj našli plastiku

Ilustracija: Damir Špehar/PIXSELL

KOPRIVNIČKA bolnica mora platiti odštetu pacijentici i pokriti troškove postupka zbog pogreške prilikom operacije dojke.

Žena je odmah nakon operacije počela osjećati jake bolove

Naime, kako piše portal Danica, žena je na odjelu kirurgije koprivničke bolnice bila na operaciji dobroćudnog tumora desne dojke. Operacija je protekla uredno, ali pacijentica je odmah nakon operativnog zahvata počela osjećati pritisak u desnoj dojci praćen intenzivnim bolovima na području oko kirurškog reza.

Primijetila je kako desna dojka jako otiče pa je stavljala hladne obloge i mazala je posebnim kremama za ublažavanje oteklina. U obiteljskoj anamnezi ima evidentirana četiri člana obitelji s dijagnosticiranim karcinomom dojke, zbog čega je bila pod velikim stresom.

Četiri godine nakon operacije ženi je izvađen komad plastike

Pacijentica iz Podravine na operaciji dojke bila je još u kolovozu 2013. godine. Kasnije je dolazila na preglede i žalila se na otekline i bolove, a kaže kako su joj liječnici rekli da to nije ništa i da je od konaca. No bolovi nisu prolazili, piše Danica.

Kako je žena u međuvremenu otišla raditi u Njemačku, tamo je otišla na pregled i snimanje te su joj pronašli strano tijelo u dojci. I to nakon četiri godine od operacije.

"Sekundarna operacija desne dojke radi uklanjanja stranog tijela učinjena je u Njemačkoj u svibnju 2017. godine, prilikom čega je izvađen zaostali komad plastičnog materijala plave boje u obliku trake, širine oko četiri milimetra te duljine oko sedam centimetara", navodi se u presudi.

Presuda: Bolnica mora platiti 138 tisuća kuna odštete

Medicinski vještaci utvrdili su kako je vjerojatno bila riječ o stranom tijelu (plastičnom materijalu za drenažu koji se koristi nakon operacije manjeg kirurškog zahvata) zaostalom u desnoj dojci nakon operacije benignog tumora 2013. godine.

Općinski sud u Koprivnici donio je presudu kojom je bolnici naložio plaćanje ukupno 138.000 kuna odštete i blizu 38.000 kuna odvjetničkih troškova. Presuda je nepravomoćna i bolnica se na nju može žaliti.

Pročitajte više

 

Pročitajte više