Poduzetnice teško optužile europarlamentarca Škrleca: Pokrao je naše ideje i predstavlja ih kao svoje

Foto: FAH

VIRTUALNI ženski poduzetnički centar danas se putem priopćenja za medije obrušio na europarlamentarca Davora Škrleca, kojega su prozvali zbog plagiranja.

Priopćenje u cijelosti prenosimo u nastavku.

"Unatoč opetovanim upozoravanjima EU parlamentarcu Davoru Šrkelcu da ne krade naše projekte besplatnih edukacija koje smo idejno kreirali s prvim danom osnivanja Virtualnog ženskog poduzetničkog centra (01. 01. 2016 g.), te ih projektno počeli provoditi diljem Hrvatske, s više od 400 polaznica samo u 2016. godini, ostali smo neugodno iznenađeni nedavno održanom edukacijom u Hrvatskoj gospodarskoj komori – županijskoj komori Dubrovnik kao nastavku aktivnosti Davora Šrkleca po istovjetnom modelu i sadržaja kojega smo mi postavili znatno prije njega i s kojim je bio upoznat od samog početka održavanja istih.

I to u isto vrijeme dok su mu puna usta prozivki o plagiranju, kršenju autoriskih prava, nepoštivanja intelektualnog vlasništva, o čemu je čak i u Dubrovniku pričao.

O krađi projekta besplatnih edukacija Virtualnom ženskom poduzetničkom centru, koje smo g. Škrelcu predložili za zajedničku suradnju u ožujku 2016.  godine, ovim putem obavještavamo javnost, a pokrenuli smo i sve korake pravne zašite i procesa, s obzirom da smo upravo mi bili ti koji su postavili navedeni model edukacija.

O krađi smo upozorili i Hrvatsku gospodarsku komoru – županijska komora Dubrovnik koja mu je pružila domaćinstvo, ali do današnjeg dana nismo dobili od njih odgovor.

Krađa projekta

Osim krađe projekta, EU parlamentarac angažirao je kao predavača Ivanu Radić, koja s nama još uvijek ima potpisan ugovor o suradnji na edukacijama, uzimajući tako i predavača iz našeg fundusa, ugovorno obavezanog za suradnju s nama u ovom projektu koji ne smije raditi nelojalnu konkurenciju s obzirom na važeći ugovor s nama.

Projekt besplatnih edukacija Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, ponudili smo prošle godine na suradnju g. Davoru Šrklecu, baš kao i brojnim ostalim jedinicama lokalne samouprave i uprave, te brojnim sponzorima s kojima smo ostvarili suradnju i po istom modelu provodimo ih više od 14 mjeseci.

No nitko, ama baš nitko s kim smo uspostavili suradnju, osim g. Škrelca nije ukrao model i sadržaj edukacija, te se počeo kititi tuđim perjem govoreći da su to njegove edukacije, a ne Virtualnog ženskog poduzetničkog centra s kojima ih u suradnji provodimo.

Ovim putem upozoravamo javnost na kršenje intelektualnog i projektnog prava kojeg je EU parlamentarni zastupnik Davor Škrlec napravio održavanjem edukacija u Dubrovniku za poduzetnice u cijelosti prema ideji, projektnom nacrtu i provedbenim uputama Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, s kojim je dotični prošle godine održao u suradnji edukacije u Splitu, Zagrebu i Osijeku.

Ove godine, plagirajući naš projekt i kradući naše projektno vlasništvo odlučio je svojatajući neopravdano idejni koncept naših besplatnih edukacija krenuti u iste ističući da je riječ o njegovom projektu, zbog čega oštro osuđujemo ovo njegovo ponašanje, pozivamo medije da javno reagiraju te krećemo u pravni proces zaštite", stoji u priopćenju koje potpisuje Sanela Dropulić.
 

Pročitajte više