Ženu kod Otočca udario sjekirom po glavi, onda izbila brutalna masovna tučnjava

Nije slika s mjesta događaja Ilustracija: Jurica Galoic/PIXSELL

POLICIJSKI službenici Policijske postaje Otočac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom s područja Brinja zbog sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju te nad 7 muških osoba (maloljetnik, 22-godišnjak, 44-godišnjak, 47-godišnjak, 49-godišnjak, 68-godišnjak, 72-godišnjak) i 32-godišnjakinjom, svima s područja Brinja, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo sudjelovanja u tučnjavi, objavila je policija.

Naime, 43-godišnjak se sumnjiči da je 22. studenog 2019. godine oko 11 sati došao u dvorište obiteljske kuće 44-godišnjaka u Brinju, držeći u rukama sjekiru kojom je udario u glavu 40-godišnjakinju zadavši joj lake tjelesne ozljede, nakon čega dolazi do fizičkog sukoba između 22-godišnjaka, 44-godišnjaka, 47-godišnjaka, 49-godišnjaka i 72-godišnjaka s jedne strane te maloljetnika, 32-godišnjakinje, 43-godišnjaka i 68-godišnjaka s druge strane, u kojem sukobu su 43-godišnjak i 72-godišnjak teško ozlijeđeni, dok je maloljetnik lakše ozlijeđen.

Protiv njih će biti podnesene kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Načelnik općine Brinje Zlatko Fumić Hini je kazao kako ima saznanje da su u sukobu zapravo dvije žene pa su se u njihovu svađu umiješali muškarci.

"Svi su oni Romi, ali se izjašnjavaju kao Hrvati. Do sada nismo imali problema, ovo je prvi obračun između romskih obitelji u našoj općini. Iako o konkretnom slučaju ne znam točno što je uzrok sukoba, poručujem svima da osuđujem bilo kakvo nasilje te da takvo ponašanje nije civilizirano", kazao je Fumić.

Pročitajte više