Sukobili se propalestinski prosvjednici i protuprosvjednici na kampusu u Kaliforniji

Foto: Profimedia

Nasilni sukobi izbili su danas u kampusu Kalifornijskog sveučilišta u Los Angelesu (UCLA) između propalestinskih prosvjednika i skupine protuprosvjednika, prema video prijenosu uživo koji je omogućila jedna američka televizija.

Daily Bruin, studentske novine spomenutog sveučilišta, objavile su da su pristaše Izraela pokušale srušiti propalestinski protestni kamp na kampusu.

"Policija je odgovorila na zahtjev rektora UCLA-a Genea Blocka za podrškom", objavio je na X-u je zamjenik glasnogovornika Los Angelesa Zach Seidl.

Ljudi vitlati štapovima i udarali po improviziranim barikadama

Napad Hamasovih militanata iz Gaze 7. listopada na južni Izrael i posljedična izraelska ofenziva na palestinsku enklavu pokrenuli su najveći izljev studentskog aktivizma u SAD-u od prosvjeda protiv rasizma 2020. godine.

 

Snimke iz zraka televizije KABC, podružnice ABC-a, pokazuju ljude kako vitlaju štapovima kako bi napali drvene ploče koje su postavljene kao improvizirana barikada za zaštitu propalestinskih prosvjednika.

Kasno jučer, njujorška policija uhitila je desetke propalestinskih prosvjednika koji su se skrivali u zgradi kampusa Sveučilišta Columbia u New Yorku. Policija je također uklonila prosvjedni kamp.

Pročitajte više