ZET-ovci zbog napada zaustavljaju promet: "Spremni smo zaustaviti cijelu Hrvatsku"

Screenshot: RTL

Ove godine je bilo šest fizičkih napada na vozače i kontrolore ZET-a, a posljednji se dogodio jučer. Napadnuti su vozač autobusa ZET-a i otpremnik ZET-a na terminalu Črnomerec u Zagrebu. 

Maloljetnik, 20-godišnjak i 21-godišnjak su se jučer oko 11 sati verbalno sukobili s 25-godišnjim i 44-godišnjim zaposlenikom gradskog poduzeća, koji su stajali pored vozila i pričali. Nakon toga je došlo i do naguravanja. Policajci su dolaskom na mjesto događaja obišli navedeno područje te uočili tri mlađe osobe koje bi se mogle dovesti u vezu s opisanim događajem, izvijestila je PU zagrebačka.

Iz ZET-a su jučer naveli da je vozaču autobusa u napadu slomljen prst. Dodali su i kako su radnici ZET-a napadnuti s leđa, nakon što su pregledavali autobus linije 172, na koji je tijekom vožnje netko bacio kamen i razbio bočno staklo.

Sindikalist: Zaustavit ćemo promet na pola sata

Anto Jelić, predsjednik Sindikata vozača i prometnih radnika ZET-a, komentirao je za RTL nasilje prema svojim kolegama. Kaže da se čuo s njima.

"Kolega vozač koji je dobio batine je u teškom fizičkom i psihičkom stanju. Otpremnik je također u teškom psihičkom stanju. Obojica su rastureni, na bolovanju su i pitanje je kada će se uopće vratiti na posao", rekao je sindikalist za RTL.

"Spremni smo zaustaviti cijelu Hrvatsku"

Zbog cijelog slučaja sutra će promet u Zagrebu zaustaviti na pola sata. Jelić napominje da će sutra od 12:00 do 12:30 sati promet biti zaustavljen "zbog nepoštivanja kaznenog zakona za koji bi ovakvi prekršitelji trebali dobiti kaznu zatvora".

"Mi ćemo zaustaviti promet. To nije protiv građana i molimo ih za razumijevanje jer moramo riješiti problem huliganizma. Ugrožena je sigurnost i putnika, a posebice zamislite što bi se dogodilo s putnicima da se vozača napadne u vožnji", kazao je Jelić.

Jelić je upitan što će se dogoditi ako se njihovi zahtjevi ne ispune. "Onda nećemo stati na ovome. To sam obećao na prošloj presici. Jedan dio ispunjavam. Dakle, zaustavit ćemo promet u cijelom gradu. Ako ni tada ne dobijemo pozitivne pomake u zaštiti naših vozača, spremni smo zaustaviti cijelu Hrvatsku", rekao je sindikalist za RTL.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.