Ževrnja na Facebooku komentirao odustajanje od kandidature, uspio ubaciti Tuđmana u priču

Foto: Hina, Screenshot: Facebook

ZLATKO Ževrnja broji svoje posljednje tjedne na mjestu župana Splitsko - dalmatinske županije. Do danas je bio HDZ-ov kandidat za novog/starog župana, ali neugodna afera o dodjelu koncesija na Zlatnom ratu koštala ga je funkcije.

Danas je objavljeno da Ževrnja više nije kandidat HDZ-a na izborima, a on se o svemu oglasio na svom Facebooku. Naravno, dobar dio teksta ničim izazvan posvetio je Franji Tuđmanu.

"[IZJAVA O ODUSTAJANJU OD KANDIDATURE ZA ŽUPANA]

Od prvih dana utemeljenja HDZ-a do danas, bio sam i ostajem do kraja, odani član stranke. Riječi utemeljitelja stranke i prvog predsjednika Republike Hrvatske, dr. Franje Tuđmana: „Sve za Hrvatsku, Hrvatsku ni za što“ bile su i ostale moje temeljno načelo političkog djelovanja.

Iako ne osjećam osobnu odgovornost, svjestan medijske slike i percepcije javnosti stvorene nakon donošenja Odluke o dodjeli koncesije za Zlatni rat, te moguće političke štete za HDZ na ovim lokalnim izborima, zahvaljujući još jednom svima koji su me predložili na časnu dužnost kandidata za župana Splitsko-dalmatinske županije, najavljujem osobno odustajanje od tog prijedloga.

Kao i dosad, ostajem vjeran i odan član HDZ-a, spreman pomoći svojoj stranci i našim kandidatima na lokalnim izborima u svom punom ljudskom, stručnom i političkom kapacitetu", napisao je Ževrnja na Facebooku.

Pročitajte više