Zimski rekordi: Snijeg pao u svim američkim državama, osim Havaja

NAKON što je snježno nevrijeme prošli tjedan pogodilo i atlantsku obalu SAD-a i Srednji istok, snježne pahulje su jučer zabijelile i jug države. Nakon posljednjih snježnih padalina, Amerikanci se mogu pohvaliti da su sve savezne države prekrivene snijegom, osim Havaja. Jučer je sniježilo i u Teksasu i na Floridi.

U SAD-u je jučer otkazano 1.800 letova od kojih je većina bila u zračnoj luci  Hartsfield-Jackson u Atlanti. Stotinjak letova je otkazano i u Dallasu kojega je snijeg prekrio u četvrtak. U Atlanti je snijeg počeo padati jučer poslijepodne, a snižavanjem temperature pista se počela lediti pa je, prema odluci uprave zračne luke, tisuće putnika moralo pričekati jutro.

Snijega je bilo malo i brzo se topio, ali je padao i na područjima gdje to nije uobičajeno. To je izazvalo opću paniku pa je zadnjih dana u SAD-u najtraženiji predmet bila lopata za čišćenje snijega, prenose američki mediji.

Snijeg je imao i tragične posljedice. Majka dvoje djece u Alabami je zbog poledice skliznula s ceste i sa dvoje malodobne djece završila u ribnjaku. Utopilo se dvoje djece, dvogodišnjak i četverogodišnjak.

Pročitajte više