Zinka Bardić: Milanović nije marioneta da bih ja utjecala na njega

ZINKA BARDIĆ, jedna od glasnogovornica SDP-a u predizbornoj kampanji, napušta SDP i vraća se u svoju matičnu kuću Madison. No, anoniman izvor iz vrha SDP-a za Večernji list je ustvrdio da Zinka Bardić mora otići iz SDP-a jer je loše obavila svoj posao i u kratkom roku ih posvađala s dijasporom i Crkvom.

Zinka Bardić u razgovoru za Index demantira navode da iza njenog povratka u Madison stoje sukobi i optužbe da je kriva za nešto u predizbornoj kampanji. Kaže da nije niti bila dio SDP-a da bi se moglo govoriti o njezinom tjeranju iz stranke, nego je  bila samo na posudbi iz svoje tvrtke Madison te da joj ugovor sa SDP-om ističe krajem godine pa zato odlazi.

"Ne znam od kuda je samo sada došla ta ideja da sam  bila jako važna, kada me do sada nije nigdje bilo. Kada ste me vidjeli negdje u protekloj kampanji ili pročitali tekst o meni? Bila sam samo običan djelatnik PR-a i moja uloga je jednaka onoj tajnice ili vozača. Nisam imala nikakav utjecaj na Zorana Milanovića. Pa on je izabran na stranačkom kongresu i sigurno nije nikakva marioneta na koncu", kaže Zinka Bardić.

Ne slaže se ni s tim da se sada traži krivac za neuspjeh jer neuspjeha nije bilo. "SDP je osvojio najveći broj mandata u svojoj povijesti. 56 mandata nije neuspjeh, nego odličan uspjeh", poručuje Bardić.

Za optužbe anonimnog izvora iz vrha stranke kaže da nije "medij da razgovara s duhovima". Za tvrdnje da je ona kriva za spot s "kumicom s placa" Jadrankom Puž ,  Bardić kaže da bi voljela da uistinu jest odgovorna. "Stvarno bih voljela da sam autor te ideje jer je to bio jako kvalitetan i uspješan propagandi spot, ali nisam. Nisam radila u marketingu nego u odnosima s javnošću", kaže Bardić.

Ponovila je da nema nikakvog sukoba između nje i ljudi iz stranke te da sada odlazi jer je tako predviđeno od samog početka.

Za subotu je sazvan sastanak Glavnog odbora, ali tema razgovora neće biti Zinka Bardić i njezina odgovornost ili odlazak iz SDP-a.

D.M.
Foto:Index

Pročitajte više