Žito se vraća nazad: Turski teretnjak nakon odsukavanja ponovno u Splitu

TURSKI teretni brod Murat Hacibekiroglu III odsukan je noćas, malo poslije ponoći nakon što je cijeli dan proveo s pramcem nasađenim na otočić Mrduju u Splitskim vratima, između Brača i Šolte. Sa Mrduje su ga izvukli Brodospasovi tegljači Alkaid i Aliot. Račun će, kažu u Ministarstvu mora, biti ispostavljen brodovlasniku Haci Ibrahim Hacibelu.

Turci nesreću nisu prijavili

Teretnjak se vratio u Split vlastitim pogonom, pristao je na vez broj 2 u Sjevernoj luci u 4.35 sati. Čim se oslobodi vez na Žitnom terminalu iskrcat će teret pšenice i kukuruza, kojeg su još u petak pregledavali policajci i carinici, i to zbog sumnje da se radi o žitu nestalom iz Đakovštine.

Turci su krenuli za Bari u petak popodne, nakon što se ustanovilo da nema ništa sporno s teretom. Zbog nevremena su zastali na sidrištu kod Milne. Na Mrduju su se, pak, nasukali u nedjelju iza ponoći.

Brod će se najvjerojatnije popraviti u Vranjicu. Lučka kapetanija provodi istragu o nasukavanju. Stvar je vrlo sumnjiva jer Turci nesreću nisu prijavili hrvatskim pomorskim vlastima, već su Kapetaniju alarmirali s trajekta Petar Hektorović.

Pročitajte više