Zlatko Šešelj podnio ostavku na dužnost saborskog zastupnika

OOGORČEN time što je Hrvatski sabor prihvatio prijedlog udžbeničkog standarda ministra prosvjete i športa Vladimira strugara, SDP-ovac Zlatko Šešelj odlučio je podnijeti neopozivu ostavku na dužnost saborskog zastupnika, izvijestila je večeras Hrvatska televizija.

Politika bez potpore struke može biti samo voluntaristička igra - izjavio je Šešelj, koji zbog bolesti nije bio na današnjoj sjednici Hrvatskog sabora te nije glasovao.

Prema njegovoj procjeni unaprijed se znalo da će prijedlog udžbeničkog standarda HSS-ovog ministra Strugara proći jer je, kako kaže, o njemu vođena koalicijska trgovina.

"Onoga trenutka kad se počelo odugovlačiti s glasovanjem o standardu, postalo je jasno što će se dogoditi. HSS i Zlatko Tomčić ponovno su počeli s ucjenama kojima je SDP već dugo izložen", izjavio je Zlatko Šešelj.

Ocijenio je kako je u ovom slučaju počinjena još veća šteta, jer je struka jednoglasno zaključila za udžbenički standard da je to papir koji "ne vrijedi koliko je težak".

"Uostalom, nova se varijanta standarda nebitno razlikuje od one koja je bila u prvom čitanju, a koju su svi odbacili", rekao je Šešelj.

Naglasio je da je odluku o ostavci na dužnost saborskog zastupnika donio kako bi svojim primjerom upozorio i svoju stranku i javnost da je koalicijska vlada u području prosvjete i obrazovanja došla na sam rub vjerodostojnosti.

"Bojim se da je prihvaćanje standarda samo generalna proba kojom je Tomčić htio uvježbati drugu situaciju koja se sprema, a to je prihvaćanje reforme školstva u obliku od kojeg Strugar ne odustaje", dodao je Zlatko Šešelj.


Pročitajte više