Zmago Jelinčić magistrirao u Beogradu na temi granice Hrvatske i Slovenije

NEKADAŠNJI slovenski parlamentarac i predsjednik Slovenske nacionalne stranke Zmago Jelinčić je prošlog tjedna magistrirao na beogradskoj Akademiji za diplomaciju i sigurnost.

Portal Pozareport piše kako je slovenski nacionalist magistrirao na temi granice između Hrvatske i Slovenije. Jelinčiću je mentor u pisanju magistarskog rada bio prvi predsjednik srpske stranke JUL, poslovni čovjek i akademik Nenad Đorđević.

Jelinčić Pahora optužio za izdaju Slovenije zbog sporazuma sa Hrvatskom


Stranka Jugoslavenska udružena ljevica je osnovana 1994. godine te je na svim izborima koalirala sa SPS-om Slobodana Miloševića, a JUL je neko vrijeme vodila njegova supruga Mira Marković. Đorđević je danas suradnik Akademije za diplomaciju i sigurnost u Beogradu na kojoj uglavnom predaje pravo. Redoviti je profesor i na beogradskom Fakultetu za menadžment malih i srednjih poduzeća.

Jelinčić je hrvatskoj javnosti posebno poznat zbog svojih istupa u vezi graničnog spora u Piranskom zaljevu gdje je zastupao tvrde nacionalističke stavove. Nakon dogovora o arbitraži između Hrvatske i Slovenije optužio je premijera Boruta Pahora za izdaju Slovenije i slovenskih državljana. Pahorovu Vladu je tada usporedio s onim Slovencima koji su se poklonili Mussoliniju u Rimu 1941. godine i "do kraja rata služili okupatoru".

Pročitajte više