Zoran Erceg: Kupujem status domoljuba i branitelja, ponude u inbox

Screenshot: N1, Facebook

ZORAN Erceg, osnivač inicijative "Dosta je, ja vas se ne bojim", koja je nastala kao odgovor na šatoraški prosvjed bivših branitelja, na Facebooku se sarkastičnim komentarom narugao novom zakonu koji će bivšim braniteljima dodatno povećati privilegije.

Osim što će povećati privilegije, novi zakon opet dopušta mogućnost ostvarivanja statusa ratnog veterana, pa će se brojka od 500.000 ljudi koji su službeno branili Hrvatsku, dvadesetak godina nakon rata, dodatno povećati.

Erceg se na to osvrnuo na svojoj stranici.

Kupujem status hrvatskog domoljuba, dragovoljca, branitelja, rodoljublja, borca i/ili sl., cijenjene ponude u inbox!

Vidio sam NACRT PRIJEDLOGA ZAKONA O HRVATSKIM BRANITELJIMA IZ DOMOVINSKOG RATA I ČLANOVIMA NJIHOVIH OBITELJI, čini se da će zadnja hrvatska hulja i propalica imati mogućnost ponovo kupiti status ratnog veterana / veterana / dragovoljca / invalida kako bi doživotno jašili na grbači hrvatskih ratnika. Hrvatski ratni kriminalci koji su našim sugrađanima, Srbima otimali stanove sad će imati dodatnu priliku za legalizaciju tih opljačkanih stanova.

Ponovimo, kriminalci dobivaju Zakonom o hrvatskim braniteljima sramotne, nemoralne pa čak i protuustavne mogućnosti. Razni branitelji iz Minken bojne ali i oni koji su branili Hrvatsku na ratištu po kafićima iskoristili su mnoge ratne prilike za pljačku.

Nije za čuđenje ako mnogi od šatoraša iz RH i BiH vide u Zakonu poslovnu (poduzetničku) priliku. Takvi “hrvatski poduzetnici” smatraju kupovinu ratnog statusa poslovnim ulaganjem. Za takvu vrstu “hrvatskih poduzetnika” ovaj bi zakon o hrvatskim braniteljima otvara dodatnu poduzetničku priliku za “poslovnu investiciju” - što pošten svijet naziva korupcijom", napisao je Erceg.
 

Pročitajte više