Zubak: Otići ću s Gotovinom u Haag i vratiti se s njime natrag

PREDSJEDNIK Demokratske socijalne unije (DSU) Zvonko Zubak izjavio je danas da će, postane li premijerom, otići s generalom Antom Gotovinom u Haag, pričekati ga dok dade izjavu i s njime se vratiti natrag.

"Bilo bi dobro da je premijer Ivica Račan otišao s Gotovinom u Haag i pričekao ga dok dade izjavu", rekao je Zubak na konferenciji za novinare dodavši da će postane li premijerom, to učiniti sa svakom osobom koju tereti Haški sud.

Zubak, koji je već sredinom kolovoza na osnivačkoj skupštini stranke potvrdio da ima premijerskih ambicija, rekao je da će DSU izaći na izbore samostalno ili u koaliciji sa srodnim strankama.

Pobjedi li na izborima, a u prvoj godini ne ostvari većinu zacrtanih ciljeva, odustat će od vlasti, rekao je.

Dopredsjednik stranke Marijan Šunjić rekao je da DSU želi unijeti načelo socijalne pravde, prosperiteta i jedinstvo naroda, koje je bilo postignuto u Oluji.

"Želimo novu oluju, ali ovaj puta usmjerenu k duhovnoj i materijalnoj obnovi društva i države", poručio je Šunjić.

Navodeći konkretne mjere, rekao je kako treba osigurati uvjete da radnici budu plaćeni za svoj rad, najnižu plaću od 3.000 kuna i besplatno školovanje svima.

Također je kritizirao vladajuću koaliciju tvrdeći da je proglašenju gospodarskog pojasa na Jadranu pristupila radi skupljanja političkih bodova, a ne nacionalnih interesa. "To je trebalo učiniti ranije, a sada je to napravljeno nespretno", rekao je Šunjić.

Pročitajte više