Župan Jurković odbacio ocjenu HSP-a da je on kriv za raskid koalicije HDZ-HSP

Ličkosenjski župan Milan Jurković (HDZ) odbacio je danas ocjenu ličkosenjskog HSPa da je on "najveći krivac" za raskidanje koalicijskog sporazuma između HSPa i HDZa i izlazak pravaša iz svih županijskih tijela.

"To nije istina i smatram da nije bilo razloga za izlazak HSP-a iz koalicije", rekao je Jurković na konferenciji za novinare.

"Uvijek sam bio protiv toga da se od Gospića i Ličko-senjske županije pravi slučaj jer smatram da je Gospić grad-heroj i da nam ne trebaju slučajevi iz naše sredine, niti sa strane", rekao je župan.

Ustvrdio je da je rad Županijske skupštine i bez koalicije s HSP-om neupitan. HDZ kao vodeća stranka na razini županije ima većinu (od 45 vijećnika HDZ ima 24, a HSP tri člana).

Na novinarsko pitanje stoji li iznesena spoznaja čelnika Županijskog vijeća HSP-a da HDZ "uspostavlja suradnju u Županijskoj skupštini s vijećnicima iz Srpske narodne stranke", župan Jurković ocijenio je to "još jednim podmetanjem".

"Sa svim vijećnicima želim korektnu suradnju - i s vijećnicima SNS-a postoji korektna suradnja, ali nikada nije bilo govora o uspostavljanju koalicije sa SNS-om", rekao je ličko-senjski župan Milan Jurković.

Predsjednik HSP-a Ličko-senjske županije Karlo Starčević objavio je 16. veljače da HSP, "nezadovoljan suradnjom koja je regulirana sporazumom s HDZ-om na razini Ličko-senjske županije", s tim danom raskida koalicijski sporazum.

"Osim što su već duže vremena narušeni odnosi među dvjema strankama, izlazak iz koalicije uzrokovala je sjednica Županijske skupštine, na kojoj su izabrana dva nova zamjenika župana, predsjednik Skupštine te dva člana Poglavarstva, a da o prijedlozima nije izviještena, ni konzultirana Hrvatska stranka prava", izjavio je tada Starčević.

(Hina) xkp yln

Pročitajte više