Županije objavile nove podatke. I drugi dan zaredom imamo 0 novooboljelih

Grafika: Index

NACIONALNI stožer poslao je priopćenje medijima u kojima je objavio nove podatke o koronavirusu u Hrvatskoj. U odnosu na jučer nema novooboljelih, ali je još jedna osoba umrla te je broj mrtvih narastao na 101. Ukupno je u Hrvatskoj potvrđeno 2244 slučajeva, a na današnji dan je samo 97 aktivnih.

STANJE PO ŽUPANIJAMA 26.5.

  •             Istarska - Novih 0. Dosad ukupno slučajeva 92
  •             Virovitičko-podravska - Novih 0. Dosad ukupno slučajeva 9
  •             Bjelovarsko-bilogorska - Novih 0. Dosad ukupno slučajeva 10. Svi ozdravili
  •             Vukovarsko-srijemska - Novih 0. Ukupno 41.
  •             Krapinsko-zagorska - Novih 0. Dosad ukupno slučajeva 140
  •             Karlovačka - Novih 0. Dosad ukupno slučajeva 30
  •             Požeško-slavonska - Novih 0. Dosad ukupno slučajeva 8
  •             Splitsko-dalmatinska - Novih 0. Dosad ukupno slučajeva 559
  •             Zadarska - Novih 0. Dosad ukupno slučajeva 87
  •             Šibensko-kninska - Novih 0. Dosad ukupno slučajeva 91
  •             Zagrebačka - Novih 0. Dosad ukupno slučajeva 130
  •             Grad Zagreb - Novih 0.  Dosad ukupno slučajeva 478
  •             Osječko-baranjska -  Novih 0. Dosad ukupno slučajeva 133
  •             Primorsko-goranska - Novih 0.. Dosad ukupno slučajeva 72
  •             Međimurska - Novih 0. Dosad ukupno slučajeva 8
  •             Varaždinska - Novih 0. Dosad ukupno slučajeva 47
  •             Ličko-senjska - Novih 0. ukupno slučajeva 22
  •             Brodsko-posavska - Novih 0. Dosad ukupno slučajeva 37
  •             Dubrovačko-neretvanska -  Novih 0.. Dosad ukupno slučajeva 118
  •             Sisačko-moslavačka -  Novih 0. Dosad ukupno slučajeva 34
  •             Koprivničko-križevačka -Novih 0. Dosad ukupno slučajeva 92

IZ MINUTE U MINUTU KORONAVIRUS U HRVATSKOJ MOGLI STE TIJEKOM JUTRA PRATITI NA INDEXU

14:08 Objavljeni novi podaci: Drugi dan zaredom broj novozaraženih je nula, umrla 1 osoba  > Opširnije

12:48 Na području Krapinsko-zagorske županije već 28 dana nema novooboljelih od covida-19.

U protekla 24 sata ozdravila je 1 osoba iz Đurmanca, tako da broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom osoba s područja Krapinsko-zagorske županije sada iznosi 1, dok je ukupan broj ozdravljenih osoba 137. U protekla 24 sata testirano je 27 uzoraka te su svi negativni. Dosad je testirano ukupno 2728 uzoraka.

12:47 Na području Sisačko-moslavačke županije na današnji dan nema novooboljelih pacijenata od zarazne bolesti covid-19. Kod preostala tri pacijenta koji su klinički dobro, čeka se negativizacija laboratorijskih pretraga na SARS-CoV-2 virus.

12:40 Trinaesti dan zaredom nema novooboljelih osoba od koronavirusa na području Šibensko-kninske županije, a broj oporavljenih je i dalje 82. 

Pod mjerama zdravstvenog nadzora je 57 osoba koje su kontakti pozitivnih osoba. Od početka epidemije do danas uzeto je 2360 uzoraka.

12:10 U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 4 slučaja zaraze koronavirusom te se osobe nalaze u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji se trenutno nalaze 2 osobe, 38 uzoraka je poslano na analizu te je ukupno testirano 1168 osoba. Danas je 13. dan bez novooboljelih osoba u Požeško-slavonskoj županiji.

12:09 Na području Brodsko-posavske županije u posljednja 24 sata nema novooboljelih osoba od. Ukupan broj oboljelih osoba na području Brodsko-posavske županije tako i dalje iznosi 41, ozdravilo je 16 osoba, a uz 1 ranije preminulu osobu, trenutno su 24 aktivne oboljele osobe.

11:57 Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do utorka, 26. 5. 2020. do 11 sati evidentirano je 130 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju, što znači da na području Zagrebačke županije u posljednja dva dana nema novooboljelih. Do sada je ukupno izliječena 121 osoba, a četiri su preminule.

11:50  Splitsko-dalmatinska županija nema novooboljelih

Prema izvješću NZJZ-a SDŽ-a od ukupno 104 obrađena testa s područja Splitsko-dalmatinske županije danas nema novooboljelih osoba. Na području Splitsko-dalmatinske županije do sada je oporavljeno 470 osoba.

16 osoba je hospitalizirano. 2 zdravstvena djelatnika nalaze se u samoizolaciji, 3 osobe iz Splitsko-dalmatinske županije nalaze se na respiratoru. U karanteni hotela Zagreb nema nijedna osoba.

Na području Splitsko-dalmatinske županije do sada je zabilježeno 559 slučajeva zaraze koronavirusom.

11:00 Karlovačka i Ličko-senjska županija nemaju novooboljelih. Ličko-senjska je korona free županija te nema ni jedan aktivni slučaj zaraze.

10:50 Kruzer Carnival Breeze britansko-američke kompanije Carnival Cruise Lines, na kojem su u postupku repatrijacije i 93 hrvatska pomorca, uplovio je u jutros u dubrovačku luku Gruž, kao odredišnu luku za postupak repatrijacije pomoraca u matične države. > Opširnije

10:40 Zagrepčanin koji posljednje tri godine živi sa suprugom u Njemačkoj došao je s njom u Zagreb, no ona je prekjučer doživjela spontani pobačaj, a u KB-u Sveti Duh su je, kako je ispričao, odbili primiti jer nije testirana na covid-19. > Opširnije

10:10 Osječko-baranjska nema novooboljelih

Nastavlja se trend negativnih nalaza na koronavirus na području Osječko-baranjske županije. Tijekom posljednja 24 sata u KBC-u Osijek je testirano 148 uzoraka, a u Zavodu za javno zdravstvo 16 i ni jedan od ukupno 164 uzorka nije bio pozitivan. I dalje je hospitalizirana jedna osoba, a na respiratoru nema pacijenata pozitivnih na koronavirus. 10 pacijenata nalazi se na kućnom liječenju.

Ukupan broj oboljelih na koronavirus na području Osječko-baranjske županije od početka epidemije iznosi 133, a izliječenih je s današnjim danom 114.
Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo OBŽ-a u samoizolaciji su tri osobe, četiri manje nego jučer.

9:44 Vukovarsko-srijemska županija ima jedan aktivan slučaj zaraze

9:35 Zadarska županija nema novozaraženih.

9:30 Istra bez novooboljelih

Stožer civilne zaštite Istarske županije izvijestio je danas da je u posljednja 24 sata ispitano 125 uzoraka brisa i svi su negativni na koronavirus.

9:20 Kruzer s Hrvatima pred Dubrovnikom

Kruzer Carnival Breeze jutros je usidren pred Daksom, a prema najavama, trebao je biti oko 7 sati u luci Gruž. Očekuje se kako bi se tijekom dana trebao privezati u grušku luku kod kruzera Carnival Magic koji je tu od prošloga tjedna, objavio je Dubrovački Dnevnik.

Na brodu Carnival Breez su 93 Hrvata, dok je ostatak posade iz Albanije, Crne Gore, Bosne, Slovenije, Makedonije, Srbije, Italije, Bjelorusije i Bugarske. Proces repatrijacije bit će, kao i prošli tjedan, održan prema uputstvima epidemiologa, a sukladno zaključcima Stožera. Pomorci će ovisno o destinacijama do svojih kuća biti transportirani autobusima i čarter letovima.

8:50 Bjelovarsko-bilogorska županija je i dalje korona free županija

8:30 Virovitičko-podravska ima još samo dva aktivna slučaja

Pročitajte više