Župnik roditeljima: Prevarili ste i mene i Boga, djeca ne smiju na etiku umjesto na vjeronauk

Foto: Facebook

"PODSJEĆAM vas da ste kod prve svete pričesti vašeg djeteta obećali da ćete i vi i vaše dijete dolaziti na sv. Misu, primati sv. Sakramente. To isto su obećala i vaša djeca. Sve je ostalo na obećanju. Prevarili ste i mene i Boga", tim riječima počinje pismo roditeljima i djeci koje je odaslao župnik Marijan Pavlović iz Župe Svetog Ivana Krstitelja u Ivanskom kraj Bjelovara.

Naime, u pismu koje se širi društvenim mrežama župnik prijeti roditeljima koji ne idu na misu, te djeci koja će umjesto vjeronauka upisati etiku da im neće davati sakramente kao i da ne mogu biti ni krsni ni vjenčani kumovi.

"Ovu opomenu shvatite ozbiljno i od ove školske godine redovite dolazite na misu i primajte sakramente", piše u pismu župnik Pavlović.

Kako je pisao Bjelovarski list, spomenuti župnik na satu vjeronauka i na svetoj misi nerijetko vrijeđa njihovu djecu pogrdnim imenima, a rezultat cijele ove farse je da je jedna obitelj s vjeronauka ispisala svoje četvero djece, dok je druga obitelj, svega nekoliko dana prije održavanja svečanosti sakramenta Prve pričesti, bijele haljinice koje su mališani dobili za svečanost župniku bacila u lice.

Pročitajte više