ŽUŽUL IZRAZIO SUĆUT POVODOM REAGANOVE SMRTI

Hrvatski ministar vanjskih poslova Miomir Žužul uputio je u petak povodom smrti bivšeg predsjednika Ronalda Reagana izraze sućuti američkom državnom tajniku Colinu Powellu te obitelji pokojnog predsjednika.

Žužul je u pismu Powellu rekao kako je Reagan, najprije kao guverner Kalifornije, a potom čelnik američkog naroda "časno služio svojoj domovini i međunarodnoj zajednici".

"Predsjednik Reagan bit će zauvijek zapamćen zbog svog vizionarstva i predanosti slobodi i napretku", stoji u pismu hrvatskog ministra.

U pismu supruzi bivšeg predsjednika Nancy Reagan Žužul je rekao kako je Reaganovom smrću "svijet izgubio velikog državnika i vizionara koji je časno služio svoju zemlju te uspješno okončao hladni rat dovevši do oslobađanja milijuna ljudi" i da mu je doprinos svjetskom miru osigurao stalno mjesto u povijesti.

"Neka Vam simpatije koje osjećaju svi koji su poznavali i divili se predsjedniku Reaganu budu utjeha u Vašoj žalosti", rekao je Žužul u pismu Reaganovoj udovici Nancy.

Žužul i potpredsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor su u petak u Washingtonu u ime hrvatske Vlade nazočili državnom pogrebu bivšeg predsjednika Ronalda Reagana priređenom u Nacionalnoj katedrali.

(Hina) xsl

Pročitajte više