ŽUŽUL PRIMIO POMOĆNIKA AMERIČKOG DRŽAVNOG TAJNIKA

Hrvatski ministar vanjskih poslova Miomir Žužul primio je u srijedu u Zagrebu pomoćnika američkog državnog tajnika za stanovništvo, izbjeglice i migracije Arthura E. Deweyja koji boravi u višednevnom posjetu Hrvatskoj, priopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova.

Ministar Žužul je upoznao pomoćnika državnog tajnika s dosadašnjim postignućima i nastojanjima Vlade Republike Hrvatske glede povratka izbjeglica, a posebice je ukazao na važnost ostvarivanja održivog povratka stvaranjem povoljnih gospodarskih uvjeta u područjima na koja se izbjeglice vraćaju.

Dewey se posebno zanimao za tijek javne kampanje o pomirbi i održivom povratku u Hrvatskoj te za ukupno stanje u regiji i utjecaj izbjeglica na stanje u susjednim zemljama.

Arthur E. Dewey će se u nastavku svog boravka u Hrvatskoj sastati s ministrom mora, turizma, prometa i razvitka Božidarom Kalmetom te posjetiti više povratničkih lokacija, gdje će se na licu mjesta upoznati s pitanjima povratka, obnove i suživota građana Hrvatske, kaže se u priopćenju.

(Hina) xpp ymaš

Pročitajte više