Žužul: Surađivat ćemo sa svakom slovenskom vladom

HRVATSKA će vlada spremno i otvoreno surađivati sa svakom slovenskom vladom, izjavio je u ponedjeljak ministar vanjskih poslova Miomir Žužul.

"Ulazimo u stabilno političko razdoblje u Sloveniji i stabilno razdoblje bilateralnih odnosa. Spremno i otvoreno ćemo surađivati sa svakom slovenskom vladom", rekao je Žužul komentirajući rezultate jučerašnjih parlamentarnih izbora u susjednoj zemlji.

Najjača dosadašnja oporbena stranka desnog centra, Slovenska demokratska stranka SDS Janeza Janše relativna je pobjednica nedjeljnih parlamentarnih izbora i u novom će parlamentu imati trećinu zastupničkih mjesta.

Žužul je istaknuo da će svaka slovenska vlada zastupati interese Slovenije, "a na nama je da zastupamo interese Hrvatske".

"Prijateljstvo je jedna, a interesi su druga stvar. Hrvatska i Slovenija su prijateljske države, od kojih svaka ima svoje vlastite interese, ali i puno zajedničkih interesa", dodao je Žužul.

"Računam da ćemo na temelju zajedničkih interesa moći razvijati dobre odnose, a tu prijateljstva i dobre veze mogu samo pomoći", rekao je Žužul.

(Hina) xbcav ysb

Pročitajte više