Žužul tijekom posjeta SAD-u razgovarao s Cheneyom i Voinovichem

HRVATSKI ministar vanjskih poslova Miomir Žužul razgovarao je tijekom posjeta SAD-u, gdje je bio gost Nacionalne konvencije Republikanske stranke održane u New Yorku, s američkim potpredsjednikom Dickom Cheneyom i republikanskim senatorom hrvatskog podrijetla Georgeom Voinovichem, priopćilo je u petak Ministarstvo vanjskih poslova.

Žužul i hrvatski veleposlanik u SAD-u Neven Jurica razgovarali su s potpredsjednikom Cheneyem i senatorom Voinovichem prigodom predavanja u okviru kojeg je Cheney doveo u pitanje sposobnosti demokratskog predsjedničkog kandidata Johna Kerryja da vodi Sjedinjene Američke Države u slijedećem mandatu, te naglasio da je sadašnji predsjednik George Bush odlučniji i znatno jači kandidat.

U razgovoru ministar Žužul je visokim američkim dužnosnicima iznio hrvatska nastojanja za dobivanjem statusa nestalne članice Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda u 2008/2009. godini.

Razgovaralo se i o mogućnosti da RH predsjedava Organizacijom za europsku sigurnost i suradnju (OESS) 2007. godine.

Senator Voinovich je obećao da će se unutar republikanske stranke i američke administracije truditi ishoditi svestranu podršku hrvatskim nastojanjima, dodaje se u priopćenju.

Pročitajte više