Zvijezda ili zločinac: Hloverka zabranila Stankoviću intervju s Glavašom

HLOVERKA NOVAK SRZIĆ pohvalila se danas na Vijeću HRT-a da je zabranila Aleksandru Stankoviću intervju s Branimirom Glavašom, hrvatskim saborskim zastupnikom nepravomoćno osuđenim na deset godina zatvora zbog izdavanje naredbe za mučenja i ubijanja građana Osijeka srpske nacionalnosti 1991. godine.

Obznanila je to nakon što je članica Programskog vijeća Darinka Janjanin primijetila da na HTV-u Glavaš ima tretman "medijske zvijezde", a "poruka kako je riječ o ratnom zločincu je u sasvim desetom planu". Braneći se od te teze, šefica Informativnog programa kazala je kako uredništvo brine o svakom detalju kako bi izvještaji o Glavašu bili objektivni i profesionalni.

Stanković - neobjektivan i neprofesionalan?

"Jučer me Stanković tražio dopuštenje da pozove Glavaša i ja sam odbila", kazala je Hloverka Novak Srzić dodajući da je bilo rasprave kao i uvijek, jer se stalno raspravlja o objektivnosti i načinu izvještavanja.

Upitali smo Aleksandra Stankovića, kojemu nije svojstveno da nekritički ugošćuje osobe koje izabire za intervjue, pogotovo kada su političari u pitanju, a kamoli kada su, na primjer, nepravomoćno osuđeni za ratni zločin, vrijeđa li ga činjenica da je Hloverka odlučila zaštititi javnost od njegova intervjua s Glavašom. Kao i činjenica da je tome pričala kao o dijelu borbe za objektivno izvještavanje, u ovom slučaju, o "medijskoj zvijezdi" Branimiru Glavašu.

"Zaista to ne bih komentirao", kratak je Aleksandar Stanković.

A.B.
Foto: Saša Midžor Sučić (Cropix)

Pročitajte više