2. Gusjenica Raid

I OVE godine Citroënove legende, 2 CV (spaček), dyana i drugi modeli krenuli su na put oko Hrvatske dug 2.000 kilometara s ciljem da skupljanja humanitarne pomoći.

Pomoć je namijenjena radu udruga za promicanje inkluzije u Osijeku i Slavonskom Brodu. Ove udruge okupljaju ljude smanjene intelektualne  sposobnosti i osmišljavaju im svakodnevni život i podržavaju ih u samostalnom životu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na nedostatak financijskih sredstava druga Gusjenica Raid u organizaciji Citroën kluba Osijek i  2 CV kluba Slavonski Brod krenula je na put kako bi senzibilizirala javnost za ove probleme, i putem sponzora osigurala sredstva za barem kakav takav miran jednogodišnji rad udruga. Osnova „Gusjenice“ jest obići Hrvatsku u nekoliko dana i u svakom gradu u kojem se zaustave predstaviti namjenu akcije. Ove godine imali su i dodatnu mogućnost osiguranja sredstava za akciju, prodajom suvenira koje su izradili štićenici udruge iz Slavonskog Broda.

Put je "Gusjeničare" u starim 2 CV vozilima i novom C6, pomoći Citroëna Hrvatske, kao pratećem vozilu, vodio iz Osijeka sve do Dubrovnika gdje su članovi Citroën kluba Konavle-Dubrovnik priredili veličanstveni doček. Na povratku je Gusjenica posjetila još nekoliko većih mjesta i na krajusvoj put završila u Slavonskom Brodu. Tu je bio doček građana, članova Kluba "Regoč" za koje je vožena "Gusjenica", organizatora i pokrovitelja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara