Alfa Romeo 4C spremna za proizvodnju!

ALFA je u Ženevi predstavila svoj posljednji studijski uradak pod oznakom 4C. Ovaj je model razvila talijanska firma Dallara, a ustvari se temelji na KTM-ovom X-Bowu i predstavlja tzv. duhovnog nasljednika legendarnog Duetta Spider. Najvažniju vijest svakako čini informacija kako bi se ovaj model krajem iduće godine trebao naći na tržištu i to po cijeni od oko 45.000 Eura.

Dizajn ovog automobila je podjednako inspiriran modelom 8C, kao i 33 Stradale iz 60-ih godina prošlog stoljeća, a cilj je bio stvoriti "čist i graciozan" izgled. Nadalje, karoserija 4C je u potpunosti izrađena od karbonskih vlakana.

"Ispod kože"  se nalazi unaprijeđena kompozitna šasija KTM-ovog X-Bowa, dok su prednji i stražnji prostorni okviri načinjeni od aluminija. Ukupna masa studijskog automobila iznosi 850 kg, s raspodjelom 40:60 u korist stražnje osovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Položaj motora nije mijenjan, dakle kao i kod X-Bowa smješten je straga, a radi se o 1,75-litrenom turbobenzinskom motoru iz Giuliette snage 260 KS koji putem TCT mjenjača s dvije spojke snagu i moment prenosi na stražnje kotače. Alfa tvrdi kako će ovaj automobil ubrzati do 100 km/h za manje od 5 sekundi te dosegnuti najveću brzinu od 250 km/h.

Kako sada stvari stoje, Alfa planira proizvesti oko 20.000 primjeraka produkcijske izvedbe ovog automobila u proizvodnom ciklusu od pet godina. Također, na umu moramo imati i kako bi se Fiat mogao poslužiti ovim konceptom kao osnovom za ogoljenu izvedbu koja bi mogla nositi Abarthovu značku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara