Aston Martin potvrdio povratak Lagonde

ASTONOV šef Ulrich Bez je potvrdio kako će se automobili s Lagondinom značkom ponovno pojaviti na tržištu te kako cijeli band "neće stajati na jednoj nozi", sugerirajući time kako će se na tržištu naći više od jednog modela.

Također, Bez je potvrdio kako Aston Martin trenutno traži partnera koji će financijski poduprijeti cijeli projekt te partnera u automobilskom svijetu koji bi novim modelima osigurao pristup platformi i pogonskim tehnologijama.

Kontroverzni konceptni SUV koji je 2008. predstavljen na ženevskom auto salonu se temeljio na Mercedesovoj GL klasi te je lako za očekivati kako bi upravo stuttgartski proizvođač mogao biti oslonac kojega Aston Martin traži u automobilskoj industriji. Štoviše, ova dva proizvođača surađuju već otprije, a ista bi se dodatno mogla proširiti i navodnim pregovorima o tome da buduće Maybachove modela razvija i proizvodi upravo Aston Martin.

No, vratimo se mi Lagondi i recimo kako će, barem koliko je za sada poznato, svi modeli s ovom značkom biti SUV-ovi koji će prvenstveno ciljati na kupce iz Rusije, Kine i sličnih tržišta. Kako bi dodatno zainteresirali kupce iz spomenutih zemalja Lagonda će ponuditi i blindirane izvedbe svojih modela. Također, iz Astona potvrđuju kako se od Lagondinih modela mogu očekivati, pored visokog luksuza, i određene off-road sposobnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se izgleda tiče, u Aston Martinu su svjesni negativne reakcije na ženevski koncept te će vrlo vjerojatno do produkcijskog modela puno toga biti izmijenjeno, posebno na stražnjem kraju koji je i bio meta najžešćih kritika.

Iako je ovaj proizvođač službenog naziva Aston Maritn Lagonda Limited, brendovi će biti razdvojeni te će Lagonde biti upravo tako i označene, a ne Aston Martin Lagonda kako su neki pretpostavljali. Također, neće biti Astonovih izvedbi lagondinih modela.

Na kraju još dodajmo i kako će se cijena Lagondinih standardnih modela kretati između 150.000 i 350.000 eura. S obzirom kako se trenutno, među luksuznim brandovima, samo od Bentleya očekuje proizvodnja SUV-ova, čini se kako bi to trebala biti jedina konkurencija Lagondi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara