Audi A3 u limuzinskom izdanju

AUDI je objavio skice nove studije, limuzinske izvedbe modela A3 koju će pokretati 2,5-litreni turbobenzinski motor snage 415 KS i koja će premijerno biti predstavljena na ovogodišnjem ženevskom auto salonu početkom idućeg mjeseca.

Ovaj automobil s četvorim vratima najavljuje dolazak nove karoserijske izvedbe modela A3 koja bi se u ponudi njemačkog proizvođača trebala pojaviti tijekom iduće godine. Logično, sljedeća generacija A3 će u ponudi imati i standardne kompaktne verzije s tri i pet vrata te kabriolet.

Ovaj je automobil zamišljen kao svojevrsna Audijeva Jetta te tzv. duhovni nasljednik starijeg modela Audi 80, a primarna uloga će mu biti podići Audijevu prodaju na tržištima poput Svjeverne Amerike, Rusije ili Kine gdje su manje limuzine traženija roba od hatchbackova koji imaju premoć na većini europskih tržišta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko se na priloženim skicama može vidjeti, ovaj će se koncept dizajnom uvelike nasloniti na posljednje Audijeve novitete poput A8, A7 i A6. Ukupna mu duljina iznosi 4.440 mm što ga čini 188 mm kraćim od spomenute Jette te 260 mm kraćim od modela A4. Očekuje se kako će produkcijska izvedba zadržati dimenzija studije.

Ovaj će se model temeljiti na MQB platformi koja će omogućiti ugradnju pogona na prednje te na sva četiri kotača. Ranije spomenuti motor koji je ugrađen u studijski model je prvotno predstavljen u konceptnom Quattru s prošlogodišnjeg pariškog auto salona, a u konačnici bi se isti mogao naći i u sljedećoj generaciji RS3 izvedbe.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara