Bentley planira treću modelsku liniju

IAKO se ranije pretpostavljalo kako će Bentley, ukoliko se odluči za proširenje ponude, kupcima ponuditi jeftiniji model, čini se kako tome ipak neće biti tako.

Neimenovani izvori javljaju kako je u vodstvu ovog branda, dakako uz prethodno dopuštenje roditeljske VW grupe, donijeta konačna odluka da će u ponudu biti uvrštena treća modelska linija, no neće se raditi o jeftinijem modelu.

Navodno je donijeta odluka da bi novi model trebao biti u cjenovnom rangu trenutnih Bentleyevih modela, ali za sada još uvijek nije poznato kojem će segmentu novitet pripadati. Mnogi vjeruju ipak kako će sljedeći Bentley biti luksuzni SUV.

Djelomično je tome razlog i taj što se SUV pokazao (npr. Porsche Cayenne, ponuda Range Rovera i sl. su zadržali odlične rezultate i u krizno vrijeme) kao vozilo dosta otporno na promjene trendova potražnje koji često znaju značajno utjecati na prodaju sportskih vozila. Bentley trenutno vodi Wolfgang Durheimer, koji ima velikog iskustva na ovom polju s obzirom kako je bio aktivno uključen u razvoj i lansiranje Cayennea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S tehničke strane očekuje se kako bi se novitet mogao imati Cayenneovo podvozje, dok bi motorizacija najvjerojatnije bila preuzeta iz modela Continental.

Ipak, potvrde kako će se raditi o SUV-u za sada nema, no činjenica je kako je svakako jedna od opcija koje u Bentleyu razmatraju više praktičnosti i veća ponuda prostora i sl.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara