Bentleyev superauto nosit će ime Barnato

Bentleyev superauto nosit će ime Barnato

 Foto: Bentley

O BENTLEYEVOM dvosjedu slušamo još od premijere sportskog koncepta EXP 10 Speed 6, a sada nam stižu i neke nove informacije. 
 
Po svemu sudeći projekt ide u svojem ritmu, no prioritet je dobio razvoj manjeg SUV modela. Nimalo čudno sa obzirom na uspjeh Bentayge, za koju se pokazalo kako je ključna u opstanku britanske marke, baš kao što je to bio Cayenne u pitanju Porschea. 
 
 
Što se pak sportskog modela tiče najizglednije je da će nositi ime Barnato, javlja Auto Express. Prvi pravi sportaš tako bi dobio ime po slavnom Woolfu Babe Barnatu, britanskom financijašu i vozaču utrka koji se okitio brojnim pobjedama vozeći Bentleyeve automobile. Osim trostrukog osvajanja 24 sata LeMansa, Barnato je poznato i po okladi u utrci sa slavnim Le Train Bleu vlakom gdje je rekao kako će put od Cannesa do Londona odraditi brže nego što će spomenuti vlak stići do Calaisa. Usprkos brojnim problemima na kraju je bio brži od vlaka. 
 
Glede novog Bentleya zasad je malo poznato. Trenutne informacije idu od toga da će biti prvi Bentley dostupan u električnoj izvedbi, pa do toga da će mu cijena startati na oko 150.000 EUR. 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara