BMW najavio novi motor

BMW najavio novi motor

BAVARSKI je proizvođač u promotivnom videu na svojevrsan način predstavio svoj novi 3-cilindrični motor, iako još uvijek nije i službeno potvrdio rad na njemu.

Naime, taj se motor već duže vrijeme sasvim slobodno spominje kao budući član BMW-ove motorizacije, no službenih potvrda dolaska u produkcijske modele još uvijek nema.

Video pod naslovom "The new BMW EfficientDynamics Engine family” ili “nova obitelj BMW-ovih EfficientDynamics motora" govori o načinu razvoja novog 3-cilindričnog motora. Konkretno, u BMW-u će jednostavno razrezati 3.0 6-cilindrični na pola. Tako će novi 3-cilindraš imati obujam od 1,5 litre, a svi će se budući BMW-ovi pogonski strojevi temeljiti na istoj konstrukciji cilindara obujma po 0,5 litara. Nadalje, motor će biti opremljen Valvetronicom, visokotlačnim izravnim ubrizgavanjem te jednim dvostrukim turbopunjačem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč ranijim nagađanjima kako će se pojaviti i u sljedećoj seriji 3 sada se javljaju i drugačija izvješća. Odluka još uvijek nije donijeta s obzirom kako bi prilagođavanje motora većem automobilu s uzdužnim smještajem motora i stražnjim pogonom zahtijevalo veće troškove, a ostaje i pitanje volje kupaca za kupnju "trojke" s tako malim motorom. U svakom slučaju Mini i novi BMW-ov mali gradski automobil su sigurni kandidati za ugradnju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara