BMW nam donosi osvježeni M135i

BMW nam donosi osvježeni M135i

Prije svega desetak dana, BMW je predstavio osvježene izvedbe modela serije 1, a sada su stigle i prve fotografije verzije koja čini sam vrh njegove ponude, odnosno verzije M135i, dok se službena premijera ovog automobila se očekuje na predstojećem ženevskom auto salonu.

Kao i njegov izravni prethodnik M135i nakon facelifta i dalje djeluje poprilično neupadljivo te će ga od "obične" serije 1 s M Sport paketom vizualno razlikovati tek drugačiji završeci ispušnog sustava, srebrni retrovizori, obrubi usisnika zraka na prednjem braniku i slični manji detalji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poput ostatka ponude osvježeni M135i je dobio temeljio redizajnirani prednji kraj s novim svjetlima i dorađenom maskom motora, stražnja LED svjetla u obliku slova L i slično.

Pod poklopcem motora se nalazi unaprijeđeni 3,0-litreni turbobenzinski redni 6-cilindrični motor čija je snaga povećana za 5 kW, odnosno sada iznosi 240 kW, odnosno 326 KS, a najveći okretni moment od 450 Nm je dostupan između 1300 i 4500 o/min.

Izvedba s pogonom na stražnje kotače će do 100 km/h ubrzati za 5,1 sekundu sa standardnim 6-stupanjskim ručnim mjenjačem, odnosno za 4,9 sekundi sa 8-stupanjskim Steptronicom. xDrive izvedba će dolaziti isključivo sa spomenutim automatskim prijenosom te će do 100 km/h ubrzati za 4,7 sekundi. Najveća brzina svih izvedbi je dakako elektronički ograničena na 250 km/h.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara