BMW se okreće bionici

BIONIKA je u automobilskoj industriji sve popularnija. Mercedes se pri razvoju jednog koncepta ugledao na tropsku ribicu, a i BMW nastoji naučiti što više od prirode, te živjeti u skladu s njom.

To je ujedno i poruka EXPO-a 2005, koji se održava u japanskom gradu Aichi Prefecture od 25. ožujka do 25. rujna. Oko 120 zemalja i svjetskih organizacija odazvalo se na moto Svjetskog Expoa „Mudrost prirode“. Kroz vožnju saonicama po paviljonu, Njemačka predstavlja izume visoke tehnologije koji su nastali slijedeći primjer prirode. BMW je jedini proizvođač automobila koji se predstavio na EXPO-u, demonstrirajući istraživačke i proizvodne procese koji su nadahnuti bionikom.


BMW H2R

Razvoj biljaka i životinja nakon više milijuna godina evolucije dostiže optimalnu razinu, što je BMW prepoznao i primjenio pri oblikovanju vozila. Posljednji primjer je studija sportskog automobila s pogonom na ukapljeni vodik. Ekološki usklađen automobil vlasnik je brzinskog rekorda s maksimalnom brzinom većom od 300 km/h. U svakom slučaju, BMW pomoću bionike nastoji doći do što boljih rezultata na smanjenju potrošnje goriva, poboljšanju sigurnosti i dinamičkih svojstava.

Više informacija o BMW-u H2R možete naći ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara