Dizajniraj parking i osvoji nagradu

NISSAN je u Europi u suradnji s dizajnerskom internerskom stranicom Designboom.com pokrenuo međunarodni dizajnerski natječaj u kojem kandidati imaju zadaću osmisliti automobilsko parkiralište ili njegove elemente i u svoje rješenje na određen način uključiti Nissan Qashqai. 

Naglasak je na odmaku od klasičnog načina parkiranja, odnosno traže se napredna dizajnerska rješenja koja dovode u pitanje sadašnje poimanje gradskog parkiranja, bez obzira na to je li riječ o podzemnom, višeetažnom ili nadzemnom parkiranju ili o oblicima, bojama, ozračju i oznakama na parkiralištu.

Svako rješenje mora sadržavati sliku Qashqaija ili nekog njegova dijela, a sve se zamisli mogu dostaviti kao videosnimke, predmeti ili crteži. Na natječaju mogu sudjelovati svi dizajneri i oni koji se tako osjećaju stariji od 18 godina, a najprije se trebaju prijaviti na internetskoj stranici www.designboom.com. Rok za predaju radova je 27. rujna 2009.

Pobjednički rad izabrat će stručni žiri u listopadu ove godine, a tri najbolja idejna rješenja postat će dio europske medijske kampanje i biti nagrađena s 5.000, 3.000 odnosno 2.000 eura.

Žiri sačinjavaju poznata imena iz svijeta dizajna i automobila, među kojima su i međunarodno priznati dizajner Karim Rashid i Shiro Nakamura, Nissanov viši potpredsjednik i glavni dizajner.

Sva pravila i sve uvjete natječaja mogu se naći na internetskoj stranici: www.designboom.com

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara