Ford Fiesta Sport: U lovu na vrh

Ford Fiesta Sport: U lovu na vrh

NOVA Fiesta je na korak od velikog uspjeha, skidanja Golfa s trona najprodavanijeg modela na europskom tržištu. Sredstva i metode za ostvarenje cilja se ne biraju pa tako u iščekivanju rasnog sportaša publika dobiva sportski ušminkanu izvedbu modela.

Najznačajnija novost ipak je dodatno očvrsnut ovjes čime je automobil 9 mm bliži podlozi. Osim toga, Fiesta je sada nesumnjivo još uvjerljivija na cesti, a veseli i mogućnost isključivanja ESP sustava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vizualno, automobil se distancira novom maskom hladnjaka i novim setom spojlera (i odbojnika), a tu su još zatamnjeni prednji farovi i atraktivni 16-inčni naplatci. Iznutra kupca očekuju sportska prednja sjedala, kolo upravljača i ručica mjenjača presvučeni kožom te ostala sportska dekoracija. Naravno, oprema vezana uz sigurnost i komfor je potpuna.

Sport izvedba se nudi u kombinaciji s tri motora, dva benzinska (1,4/96 KS i 1,6/120 KS) i jednim dizelašem (1,6/90 KS). Više no dovoljno za početak. Recimo i kako Fiesta Sport s 1,6 motorom na hrvatskom tržištu stoji oko 15.600 eura.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara