Hoće li u Melbourneu itko doći do cilja?

Početak nove F1 sezone je iza ugla i pripreme za Veliku Nagradu Australije u punom su jeku, no utrka u Melbourneu mogla bi ući u povijest kao jedna od najvećih blamaža oktanskog cirkusa do sada. Naime, Roberto Dalla, šef tvrtke Magneti Marelli, glavnog dobavljača elektroničkih dijelova za Formulu 1, tvrdi da bi baš svaki bolid mogao tog vikenda zakazati.

###

U nedavnom intervjuu Dalla je izjavo kako je elektronika najnovijih bolida postala izuzetno komplicirana, a istovremeno nije omogućen dovoljno dug period testiranja kako bi se momčadi kvalitetno pripremile za sezonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Prošle godine jedan je dio, koji je izradio McLaren, bio zadužen za upravljanje cjelokupnom elektronikom, no sada kontrolira samo jedan manji dio, a motor, turbina i sustav za regeneraciju energije trebali bi raditi savršeno poput orkestra' rekao je.

'Za pravo rješenje bit će potrebno dva do tri mjeseca, a obaviti taj zadatak su samo tri testiranja tijekom 12 dana bila je nemoguća misija. U Melbourneu možda niti jedan bolid neće doći do cilja jer je baš svaki tim imao velikih problema tijekom testiranja' dodao je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara