Honda Step WGN: MPV za 16.000 eura

Honda Step WGN: MPV za 16.000 eura

HONDA će na predstojećem tokijskom salonu premijerno predstaviti četvrtu generaciju MPV modela Step Wagon, obiteljsko-poslovnog krstaša po početnoj cijeni od oko 16.000 eura. Nažalost, ovaj je model rezerviran za japansko tržište.

Obnovljeni model u dizajnerskom smislu ostaje tipični predstavnik japanske škole. Karakteriziraju ga pravilne površine, bolje rečeno kutijasti oblik, a posjeduje dvoja klizna bočna vrata. U modernu uređenu kabinu može se smjestiti do osam putnika u tri reda. U Hondi naglašavaju kako je duljina vozila povećana za 50, a visina za čak 45 mm.

Uostalom, dovoljno je reći kako je kabina dugačka nevjerojatna 3.095 mm, te kako se radi o najkomfornijem modelu u klasi. Također, ovo je prvi model s povećim spremištima u dvostrukoj podnici smještenim ispod trećeg reda sjedala.

Model se nudi isključivo u kombinaciji s 2.0 i-VTEC benzincem usuglašenim sa CVT mjenjačem ukoliko je prednji pogon u pitanju, odnosno pet-stupanjskom automatikom kod AWD verzije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, s prosječnih 7 l/100 km prema japanskom standardu mjerenja (10-15 mode; Japanese Ministry of Land, Infrastructure, Transport and Tourism test specification) Step WGN spada u red najštedljivijih u svom segmentu.  Serijska oprema je više no izdašna, a ovisno o razini uključuje AFS (Active Front lighting System) svjetla, kameru za pomoć pri parkiranju, kao i stakleni krov impresivnih mjera od 1.400 x 840 mm.

Recimo i kako ponuda uključuje i izvedbu Spada namijenjenu prijevozu osoba s posebnim potrebama. U Hondi očekuju mjesečni ritam prodaje od čak 6.000 primjeraka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara