Infiniti Etherea: Hibrid svega i svačega

NISSANOV luksuzni brand će na ženevskom auto salonu predstaviti novi konceptni coupe pod nazivom Etherea. Radi se o najavnoj studiji s pogonom na prednje kotače koja bi se u produkcijskoj formi trebala  naći na tržištu tijekom 2014.

Dizajn ovog automobila je inspiriran konceptom Essence, a svojim izgledom, posebice prednjim krajem najavljuje dizajn budućih modela, od kojih će prvi biti sljedeća generacija serije G. Etherea je namijenjena prvenstveno mlađim kupcima, a proizvođač tvrdi kako će svojim dizajnom i veličinom biti idealan izbor za one koji traže mješavinu crossovera, coupea, limuzine i kompaktnog automobila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S tehničke strane valja Ethereu karakterizira hibridni pogonski sklop, kombinacija električnog i benzinskog 4-cilindričnog motora kakav koristi M35h. Produkcijski će model moći juriti i sa Mercedesovim turbo benzinskimi dizelskim motorima, a najvjerojatnije će biti temeljen na novoj Renault-Nissanovoj platformi C segmenta na kojoj će se između ostalog bazirati i novi Megane.

Više ćemo o ovom automobilu znati nakon službene premijere početkom ožujka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara