Jaguar potvrdio nove modele

Jaguar potvrdio nove modele

BRITANSKI je brand potvrdio kako radi na razvoju nove limuzine koja će se u ponudi smjestiti ispod modela XF. Cijena novog modela će se kretati od oko 35.000 eura na više.

Razlog za ovakav potez je sasvim razumljiv. Tržište za ovakve limuzine je znatno veće nego za skuplje modele, a Jaguar svim silama želi na ovaj način povećati prodaju. Kako Jaguar drži tek 2 posto europskog, 5 posto američkog te svega 1 posto kineskog premium tržišta mjesta za napredak svakako ima. S ovim proširenjem ponude Jaguar će ostvariti veliki korak u popunjavanju najvažnijih premium niša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Insajderi pak javljaju kako će novi model biti nešto manji od današnjeg XF-a te kako će se u njega lako moći smjestiti pet putnika. Za sada nije poznato hoće li se novitet temeljiti na aluminijskoj platformi, no nasljednik XF-a svakako hoće. Također, taj će model narasti dimenzijama te se svojom opremom i performansama pomaknuti upmarket.

Insajderi također javljaju kako je u pripremi izvedba modela XJ s pogonom na sva četiri kotača te kako bi se taj automobil na tržištu trebao pojaviti za najviše dvije godine. Dakle, vjerojatno s očekivanim faceliftom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara