Još ćemo pričekati na dolazak Fiat roadstera

Još ćemo pričekati na dolazak Fiat roadstera

Nakon što je Fiat oteo Alfi njezin sportski kabriolet razvijan u suradnji s Mazdom, došlo je do zastoja, odnosno odugovlačenja i odgađanja njegove proizvodnje pod njegovim logom.  Njega joj je preoteo Fiat koji je zaključio kako maleni roadster neće biti dovoljno premium da bi nosio Alfinu značku.

Vremenu koje je izgubljeno zbog prelaska iz Alfe u Fiat, potrebno je nadodati i vrijeme potrebno za ponovno uspostavljanje reda u Fiatu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, talijanska Alfa prošle je godine ostala bez sportskog kabrioleta koji je zasnovan na novoj Mazdi MX-5, a na sličan način prije par godina bez svojeg sportaša ostao je Abarth koji je svoj model morao prepustiti Alfi.  Kada bude dovršen Abarthov/Fiatov roadster, proizvodit će se u Japanu paralelno s novom Mazdom MX-5 na kojoj je zasnovan.

Fiat sada vraća dugove i za Abarth uzima model na kojem je Alfa radila s Mazdom, a upravo ovaj primjerak malo će kasniti jer je trebalo promijeniti njegov izgled i dio komponenti kako on ne bi ličio na Alfu kojoj je uzet.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara