Land Rover razvija novi Defender

Land Rover razvija novi Defender

PREMA navodima izvora pod nazivom Project Icon britanski proizvođač SUV vozila radi na razvoju nove generacije jednog od najpoznatijih i najdugovječnijih off-road vozila, legendarnog Defendera.

Točnije 61-godišnji Defender bi nasljednika trebao dobiti 2012, a njegov razvoj se trenutno odvija u tajnosti, najvjerojatnije u landroverovom sjedištu u Gaydonu. Razlog dolasku novog modela se dijelom krije i u činjenici kako će ga trenutna legislativa, slikovito rečeno, odstrijeliti.

Prema trenutnim saznanjima radit će se o prvenstveno jednostavnom modelu, koji će dijelom ciljati na kupce modela Discovery. Naglasak će biti na izdržljivosti i off-road sposobnostima, a vjeruje se kako će novi automobil biti prisutan na većini sadašnjih Defenderovih tržišta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi će se Defender temeljiti na teškoj čeličnoj šasiji T5 koju koriste trenutni Discovery i Range Rover Sport. Nakon 2012. s novim generacijama dolaze lakše aluminijske šasije što će rezultirati značajnim smanjivanjem mase (400-500 kg).

Budući bi Defender, poput trenutnog, trebao biti dostupan u različitim karoserijskim izvedbama (Station Wagon, Hard Top, Single Cab Pick Up, Double Cab Pick Up s tri međuosovinska razmaka). Što se motorizacije tiče glavni kandidati su četiricilindarski 2,2 i 2,7-litreni V6 turbodizelski motori, no kako je do njegovog dolaska na tržište ostalo još dosta vremena prerano je za takve zaključke.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara