Land Rover razvija novi Defender

PREMA navodima izvora pod nazivom Project Icon britanski proizvođač SUV vozila radi na razvoju nove generacije jednog od najpoznatijih i najdugovječnijih off-road vozila, legendarnog Defendera.

Točnije 61-godišnji Defender bi nasljednika trebao dobiti 2012, a njegov razvoj se trenutno odvija u tajnosti, najvjerojatnije u landroverovom sjedištu u Gaydonu. Razlog dolasku novog modela se dijelom krije i u činjenici kako će ga trenutna legislativa, slikovito rečeno, odstrijeliti.

Prema trenutnim saznanjima radit će se o prvenstveno jednostavnom modelu, koji će dijelom ciljati na kupce modela Discovery. Naglasak će biti na izdržljivosti i off-road sposobnostima, a vjeruje se kako će novi automobil biti prisutan na većini sadašnjih Defenderovih tržišta.

Novi će se Defender temeljiti na teškoj čeličnoj šasiji T5 koju koriste trenutni Discovery i Range Rover Sport. Nakon 2012. s novim generacijama dolaze lakše aluminijske šasije što će rezultirati značajnim smanjivanjem mase (400-500 kg).

Budući bi Defender, poput trenutnog, trebao biti dostupan u različitim karoserijskim izvedbama (Station Wagon, Hard Top, Single Cab Pick Up, Double Cab Pick Up s tri međuosovinska razmaka). Što se motorizacije tiče glavni kandidati su četiricilindarski 2,2 i 2,7-litreni V6 turbodizelski motori, no kako je do njegovog dolaska na tržište ostalo još dosta vremena prerano je za takve zaključke.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara