LED svjetla za Audijev bolid

AUDIJEV supersportaš mahom dobiva odlične komentare, kako na račun estetike, tako i kad su u pitanju vozne osobine. Sudeći po današnjim trendovima novost u prodajnom asortimanu definitivno neće škoditi.

Nakon što je R8 svojim LED dnevnim svjetlima okrenuo novu stranicu u razvoju svjetlosne tehnologije, ali i Audijevog dizajnerskog izraza, iz Ingolstadta dolazi vijest kako će isti model biti po želji moguće opremiti isključivo LED svjetlima kompatibilnim s noćnim uvjetima vožnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umjesto dosadašnje 24 diode, nova svjetla imaju 54 diode. One u potpunosti odrađuju ulogu kratkih i dugih svjetala, a kao i prije, služe i kao pokazivači smjera. LED svjetla nalaze se na popisu dodatne opreme, a cijena ima je 3.590 eura, za par naravno.

Europska Unija već je pohvalila Audijevu implementaciju LED tehnologije u prednja svjetla. Naime, osim što troše manje energije, ova svjetla pokazala su se u dnevnoj ulozi puno uočljivijima od svjetala s "klasičnim" žaruljicama. Tu su i kompaktnije mjere, te činjenica kako LED koristi struju manjeg napona.

Audi je LED svjetla premijerno predstavio na studiji Nuvolari 2003. godine, dok su prva svjetla za noćnu vožnju predstavljena na Le Mans quattro studiji, prethodniku modela R8, i to na iste godine frankfurtskom salonu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara