Lexus RC F Coupe juri 300 na sat!

Lexusov novi RC F Coupe svoju će službenu premijeru imati 14. siječnja na auto showu u Detroitu, a radit će se o najmoćnijem automobilu tog proizvođača pogonjenom V8 motorom. Iako kompanija nije otkrila detalje o performansama, očekuje se kako će 5.0-litreni V8 agregat razvijati 460 KS te omogućavati ubrzanje do 100 km/h za 4.5 sekundi, kao i krajnju brzinu od 300 km/h.

###

Novi RC F opremljen je aerodinamičnim body kit-om sastavljenim od agresivnih odbojnika, ventiliranih prednjih blatobrana te prepravljenih bočnih pragova. Mogu se zamijetiti i nabubreni poklopac motora, nova rešetka te 19-inčne alu-felge dostupne u tri različita dizajna. Kupcima su na raspolaganju i komponente od ugljičnih vlakana te aktivni stražnji spojler koji se izvlači pri brzini većoj od 80 km/h, a uvlači pri brzini manjoj od 40 km/h.

Putnička kabina preuzeta je od standardnog modela, no pridodani su nova intrumentna ploča, sportska sjedala presvučena kožom te aluminijske papučice. Posebna poslastica je novi eliptični upravljač s komandama za mijenjanje brzina.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara